PEAK BCAA - TST 500 gr

PEAK

BCAAs на прах. За стимулация на ендогенен протеинов синтез.

Повече детайли

69,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Тегло500.00 gr

 PEAK BCAAs -TS-Technology 500 gr

 

 BCAA TST е нова форма на аминокиселините с разклонена верига L-левцин, L-изолевцин и L-валин в съотношение 2:1:1. Посредством революционен процес на производство BCAA TST са разтворени предварително в малатна киселина и подложени на рекристализация, благодарение на което те могат да се разтварят невероятно бързо и напълно във вода.
 

 В TST-форма жизнено необходимите BCAA се резорбират 10 минути след прием, след което се транспортират до извънклетъчното пространство, където изпълняват разнообразни функции, по-конкретно те инициират мускулно-протеиновата синтеза.

 
 BCAA TST има отличен ефект върху показателите на издръжливостта, резистентността на умора, възстановяването и свалянето на мазнините, и е абсолютно необходим за всеки спортист. За по-добро усвояване и оползотворяване на аминокиселините BCAA TST е оптимизиран с витамин B-комплекс.

 

 ВСАА (особено L-левцин) стимулира синтеза на мускулен протеин, респ. растежа на мускулите, в по-висока степен от всяка друга аминокиселина. В TST-форма BCAA са още по-ефективни и надминават другите видове аминокиселини, дори обичайните BCAA в капсулна форма.
 

 Мощният ефект на BCAA TST се дължи на факта, че винаги когато количеството на ВСАА в извънклетъчното пространство нарасне значително, това подтиква организма да повиши синтеза на мускулен протеин. За да може този синтез да започне възможно най-бързо, BCAA TST са разтворени в малатна киселина и подложени на рекристализация . Това позволява те да се разтварят бързо и напълно във вода. BCAA TST достигат извънклетъчното пространство само 10 минути след прием. Тяхното масивно увеличение там стимулира синтеза на мускулен протеин и мускулния растеж по начин, който не би бил възможен с обикновените аминокиселини или протеинови изолати.
 
 За сравнение: при обичайните BCAA в капсулна форма първите аминокиселини (но не всички наведнъж, както е при TST-формите) се появяват в кръвта само 15 минути след техния прием, след което в рамките на 60 минути те се транспортират постепенно до извънклетъчното пространство на мускулната тъкан.
 
 За постигане на пълния мощен ефект на BCAA TST върху изграждането на мускулите е необходимо наличието на всички 8 есенциални аминокиселини (EAA). Освен тях, в продукта са включени и допълнителни 5 неесенциални EAA, които реално нямат пряко действие върху мускулния растеж. Въпреки това, те имат значение за много други функции в организма (имунна система, кръвооросяване, азотен оксид и т.н.).
 
 Освен функцията им като градивни елементи на мускулите и ролята им на иницииращ фактор за техния растеж, ВСАА TST имат и следните интересни предимства за спортистите.
  
 BCAA, особено L-левцин, блокират преминаването на преносителите на умората през кръвно-мозъчната бариера и така намаляват последствията от физическо и умствено пренатоварване. Това ви позволява да поддържате по-дълго време вашата концентрация, жизненост, рефлекси и пъргавина, което е едно голямо предимство, особено в бойните спортове.
 
 ВСАА, особено L-левцин, повишават значително отделянето на инсулин. Инсулинът е хормонът с най-изразен изграждащ ефект (най-анаболният хормон) в човешкото тяло и е по-ефективен и от тестостерона. Инсулогенните ефекти на ВСАА могат да бъдат засилени чрез въглехидрати, които също са мощни индуктори на инсулиновата секреция, в резултат на което се подобрява още повече транспортът на креатин и други вещества към мускулните клетки.
 
 ВСАА помагат и при диети. Те стабилизират мускулната маса, т.е. намаляват разпада на мускули, който обикновено настъпва вследствие на нискокалорични диети. Освен това, глюкозата в кръвта се поддържа на сравнително високо ниво дори при намален прием на въглехидрати (нисковъглехидратни диети), което стабилизира производителността. Както се доказа в едно изследване, ВСАА спомагат за по-доброто изгаряне на особено упоритите мазнини, т.нар. „кафява” мазнина, на проблемни места като корема, бедрата и долната част на гърба.
 
 Във връзка с голямото значение на ВСАА за производителността, тези аминокиселини (особено левцинът) освен своята главна роля (левцинът измества преносителите на умората, но и други субстрати и аминокиселини, от множество клетъчни рецептори) притежават и способността да попадат по-бързо и директно от всички останали аминокиселини в извънклетъчното пространство на мускулната тъкан. ВСАА всъщност са единствените аминокиселини, които се транспортират директно от храносмилателния тракт в кръвообращението, откъдето достигат извънклетъчното пространство. Всички останали аминокиселини обаче, макар да попадат сравнително бързо в кръвта, биват отвеждани чрез нея първоначално в черния дроб, където се преобразуват в най-различни ендогенни субстрати. Само една много малка част от тях напускат черния дроб и се връщат обратно в кръвния ток.
 
 Следователно BCAA са аминокиселини от голямо значение, които участват в различни важни функции в организма, като изграждането на мускули, а BCAA TST са тяхната най-ефективна форма.
 
 BCAA TST включва най-важната група аминокиселини и е най-ефективната форма на BCAA, като повлиява процесите на мускулно изграждане, издръжливостта, резистентността на умора, възстановяването, пъргавината, свалянето на мастни отлагания и общото здравословно състояние. Ефективността на BCAA TST обаче до голяма степен зависи от вашите хранителни навици и употребата на допълнителни суплементи (протеини, високо гликемични въглехидрати, креатин).
 
 Достатъчното и постоянно снабдяване с есенциални аминокиселини е предпоставка за максималното увеличаване на мускулната маса и сила. В това отношение есенциалните BCAA в TST-форма са особено важни, тъй като те индуцират изграждането на мускулите по-непосредствено и в по-висока степен от всички останали аминокиселини и BCAA.
 
 За да си осигурите постоянен и достатъчен приток на аминокиселини, се препоръчва да приемате допълнително бавни протеини (например преди лягане), както и бързи протеини и ЕАА (главно сутрин и след тренировка), за да стимулирате изграждащия ефект на BCAA TST върху мускулите и да избегнете процесите на мускулен разпад.

 

 Начин на употреба:

 
 Около 13 г разтворени в 500 мл вода. Получената смес да се пие преди, по-време и след тренировка.Да не се превишава препоръчителната доза!

 

 Добавянето на 15 до 40 г високо гликемичен въглехидратен продукт, например Glucofast, ще повиши значително анаболния ефект на BCAA TST.
BCAA TST, респ. една от посочените по-горе комбинации, може да се приема няколко пъти дневно, като най-ефективен е приемът сутрин, малко преди, по време на и малко след тренировка.

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете отзив

PEAK BCAA - TST 500 gr

PEAK BCAA - TST 500 gr

BCAAs на прах. За стимулация на ендогенен протеинов синтез.

Специално предложение

Преглеждани

Product successfully added to the product comparison!