Optimum Glutamine 1000 mg 240 caps

ON28

OPTIMUM NUTRITION

Всяка капсула съдържа 1гр. глутамин!

Повече детайли

48,75 лв

75,00 лв

-35%

Добавяне към списъка с желания

Разфасовка240 капсули
  • с чист Л-глутамин
  • силно концентриран
  • 1 капсула доза
  • възстановява мускула

Това е най-разпространената аминокиселина в тялото и като такава, рядко е достатъчна. Огромният брой процеси, в които е ангажирана често изправя организма пред компромиси, от къде да вземе глутамин за един или друг метаболитен път.
Какво е това? 
L-глутаминът, или накратко - глутаминът, е неесенциална аминокиселина, тъй като се синтезира от различни органи на организма - волевите мускули, черния дроб и др. Той е аминокиселината, която се среща в най-голямо количество в плазмата на кръвта - 30-35% и съдържа около 20% водород в структурата си, което го прави основния преносител на водород за мускулните клетки.
Как се произвежда/изолира? 
Обичайно глутамина се произвежда по биотехнологичен път чрез ферментация на подходяща хранителна среда от бактерии.
Какво е основното му физиологично въздействие? 
Повишава секретирането на хормона на растежа и играе важна роля в белтъчния метаболизъм, заради което е всепризнат за добър суплемент от културистите. Когато се взема редовно, предпазва мускулите от травмиращо разкъсване. Редовното му приемане гарантира, че мускулната тъкан ще разполага с достатъчно количество за развитието си. В противен случай е възможен дефицит, тъй като останалите тъкани, нуждаещи се от глутамин, "посягат" на глутамина в мускулите.
Какви са оптималните дози? 
Смята се, че оптималната доза глутамин е 0,2 грама на килограм тегло (напр. за 80-килограмов човек - 16 грама). Изследвано е, че дози до 0,3 грама на кг тегло са безвредни. Дори за краткосрочен прием са давани по 0,5 грама на кг тегло, без да са отчетени странични ефекти. Доза от 2 грама, взета половин час след тренировка предизвиква чувствително увеличение на хормона на растежа и малко по-слабо - на инсулина и тестостерона (наблюдавано 2 часа след приема). Доза от 4 грама предизвиква още по-голямо увеличение. Според някои изследвания хормонът на растежа може да се увеличи до 4 пъти при тази доза.
Какви са възможните вредни/странични въздействия при приема му? 
Глутаминът няма странични ефекти, но ако се използват прекалено завишени дози, е възможна появата на стомашно разтройство. Ако това се случи, изчакайте докато отмине и след това приемайте по-малки дози.
Защо и как да го приемаме? 
Изследванията сочат, че след тежка тренировка нивото на глутамин в тялото спада до 50%. Затова най-добре е да се приема след тренировка. Тогава той спомага и за възстановяването на мускулния гликоген (като се превръща лесно в глюкоза, без да се повишава нивото на кръвната захар и на инсулина), засилва синтезата на белтъчини и увеличава нивата на някои важни хормони, предизвикващи мускулния растеж. За фитнес спортуващите най-добрият вариант е да се приема около 30 минути след тренировка.

Начин на употреба:

4 капсули след тренировка и 4 капсули преди лягане. В нетренировъчните дни до 8 капсули сутрин и преди лягане.

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете отзив

Optimum Glutamine 1000 mg 240 caps

Optimum Glutamine 1000 mg 240 caps

Всяка капсула съдържа 1гр. глутамин!

Специално предложение

Преглеждани

Product successfully added to the product comparison!