Shatawari 60caps

alg18

GoodCare

Шатавари от векове се използва в Аюрведа за балансиране на женското здраве. Стимулира изграждането на естествен имунитет, подобрява интелекта, стимулира храносмилателните процеси. Билката е уникална с това, че подпомага фертилността и виталността за по-дълго време, отдалечава менопаузата и понижава неблагоприятните й ефекти.

Повече детайли

24,00 лв

Добавяне към списъка с желания

ШАТАВАРИ /60 капсули/ е продукт на Гудкеър, съставен от диворастящи билки. ШАТАВАРИ – ЖЕНСКИЯТ EЛИКСИР НА АЮРВЕДА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗДРАВЕ И МЛАДОСТ!

 
Своето име – Шатавари, растението е получило благодарение на удивителното действие върху женската репродуктивна система и възможностите му да връща баланса при дисхармонични състояния: от санскрит, Шатавари означава „Тази, която има сто съпрузи“. Прахът, направен от корените на растението, съдържа сапонини, стероидни гликозиди, флавоноиди, фитоестрогени и др.

 
Шатавари от векове се използва в Аюрведа за стимулиране производството на женски полови хормони. Тя подкрепя лактацията при кърмещите майки. Стимулира изграждането на естествен имунитет, подобрява интелекта, стимулира храносмилателните процеси. Билката е уникална с това, че подпомага фертилността и виталността за по-дълго време, отдалечава менопаузата и понижава неблагоприятните й ефекти. Дава сила и енергия. Заедно с всичко това, Шатавари подпомага елиминирането на токсините от кръвта и подкрепя правилната функция на черния дроб. Действа подхранващо и подмладяващо на всички органи и тъкани.

 
Според древните текстове, Шатавари подхранва Oджас – аюрведичното понятие за жизнена сила, без която животът е невъзможен. Умиротворявашата й природа развива любов, жертвоготовност в отглеждането на децата и висше съзнание.


Шатавари балансира женската хормоналната система: ускорява преминаването на естрадиола в естрол и стимулира синтеза на прогестерон. Шатавари активира яйцеклетките и повишава способността им за оплождане. В Аюрведа традиционно се изписва при безплодие и за предотвратяване на спонтанни аборти. Използва се при болки и спазми по време на менструация – поради своите спазмолитични и успокояващи свойства; нормализира месечния цикъл и подпомага баланса при обилно кървене.

 
Тъй като растението съдържа много аналози на женските полови хормони, то е изключително полезно за жени преди и по време на менопауза, както и за тези, които са претърпели операция за отстраняване на матката. Растението предотвратява развитието на естроген-зависими заболявания като фиброза, мастопатии, ендометриоза, цервикална ерозия и др.

 
Научните изследвания са показали увеличение на млечните жлези и подобряване на лактацията при кърмещи майки, които редовно приемат Шатавари, което се дължи очевидно на повишен синтез на пролактин и соматотропин.

 
Богатото съдържание на биофлавоноиди и естествени антибиотици пречиства кръвта и лигавиците в женската полова система. Шатавари е също лек противовъзпалителен агент и имуномодулатор. Налице е информация за анти-токсичните й свойства. Също така, тя има успокояващ ефект върху лигавицата на стомаха, белите дробове, бъбреците и репродуктивните органи.

 
Най-интересното е, че тази билка се грижи и за мъжкото здраве – има положителен ефект върху мъжката полова система – използва се при лечение на импотентност, сперматорея и възпаления в мъжката полова система. Шатавари предотвратява натрупването на дихидротестостерон, което при мъжете, с напредване на възрастта, причинява увеличаване на простатната жлеза.

 
Шатавари е ефективна при атрофичен гастрит, понижава излишните киселини в стомаха, помага при стомашна язва. Билката допринася за балансираното съхраняване на течности в организма и е показана за комплексното лечение на ентероколит и диария. Запазва необходимата влага в тъканите, като едновременно не допуска подпухване.
Когато се прилага локално, варена с масла, тя има положителен ефект при скованост на ставите, врата, както и при мускулни спазми. Използва се също и за масаж, когато се цели реконструкция на гърдите след раждане и кърмене.
Шатавари подобрява жизнеността в отслабени организми и е високо ефективна при анемия, както и за лек детокс на кръвта и черния дроб.

 
Но и с това не се изчерпват ползите от Шатавари. Тя има отлични подхранващи и омекотяващи свойства, а също така, успокоява сърцето. В Шатавари е изолиран алкалоида аспарагин, който повишава сърдечния дебит и едновременно с това намалява сърдечната честота и кръвното налягане.

 
В Аюрведа, и според древната индийска традиция, Шатавари намалява Вата и Питта. Тя е сатвична билка и се използва в сатвичните диети за развиване на чисти, светли качества у човека, наред с Брахми и Ашваганда. След храносмилане вкусът й е сладък, а природата – охлаждаща. Насърчава любовта и предаността, а лечебните й свойства се използват в следните случаи:
– Като мощен афродизиак, който увеличава сексуалната енергия и желание, третира фригидност при жените, повишава либидото;
– За предотвратяване на спонтанни аборти;
– Като средство при безплодие, за активиране на яйцеклетките и засилване способността им да бъдат оплодени;
– За болки и спазми по време на менструация – поради своите спазмолитични и успокояващи свойства, нормализира месечния цикъл;
– За балансиране женската хормоналната система и предотвратяване развитието на болести;
– По време на менопаузата, тъй като съдържа големи количества от естествени аналози на женски полови хормони;
– При лечение на импотентност при мъжете и възпаления в мъжката репродуктивна система;
– Като антисептик – изчиства лигавиците на женската репродуктивна система, а също е подходящ при вагинална сухота; подходящ при генитални херпеси;
– За повишаване на лактацията при кърмещи майки;
– За нормализиране на водно-липидния баланс на организма. Шатавари запазва необходимата влага в кожата, органите и тъканите и едновременно с това премахва подпухналостта.
– Помага при обилно кървене, намалява Питта, като я охлажда, облекчава хемороиди, повишава хемоглобина в кръвта;
– Помага при висока киселинност в стомаха;
– За подобряване на зрението, увеличава остротата му;

 
Традиционно Шатавари се използва под формата на прах от стрити корени. Може да се приема с мляко или с вода и мед. Използва се също като важна добавка в козметиката, за подмладяване, подобряване на тена и освежаване на кожата.

 
Не се препоръчва само при наличие на много Ама /много токсини в организма/ и слузни заболявания, типични особено за дисбалансирана Кафа.

 
Състав: Asparagus racemosus – 500 мг.

 
Начин на употреба: Два пъти по две капсули дневно.

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете отзив

Shatawari 60caps

Shatawari 60caps

Шатавари от векове се използва в Аюрведа за балансиране на женското здраве. Стимулира изграждането на естествен имунитет, подобрява интелекта, стимулира храносмилателните процеси. Билката е уникална с това, че подпомага фертилността и виталността за по-дълго време, отдалечава менопаузата и понижава неблагоприятните й ефекти.

Специално предложение

Преглеждани

30 Подобни Продукти

Product successfully added to the product comparison!