За да направим използването на www.megazob.com по-лесно и удобно, използваме бисквитки.
Научете повече: Политика за Поверителност

   4+ Nutrition CORTI OFF+
   4+ Nutrition CORTI OFF+
   4+ Nutrition CORTI OFF+

   4+ Nutrition CORTI OFF+


   • Регулира нивата на кортизол и намалява стреса

   • Съдържа Vitacholine® Холин битартарат

   • KSM-66® Корен екстракт Ашваганда

   • Съдържа Л-теанин

   • Съдържа Фосфатидилсерин

   • 60 капсули в опаковка

   ден
   ч.
   мин.
   сек.
   Брой:

   СЪСТАВ
   Vitacholine® Холин битартарат; Л-теанин; KSM-66® Корен екстракт Ашваганда (Ashwagandha (Withania somnifera) 5% витанолиди(съдържа мляко)); Екстракт от соев фосфолипид (от който 70% Фосфатидилсерин ); Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид). пълнител: микрокристална целулоза,противослепващи агенти: магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид; оцветител: силициев диоксид;


    


   НАЧИН НА УПОТРЕБА:
   Приемайте 2 капсули дневно след основно хранене (вечеря)


       CORTI OFF + е хранителна добавка с натурални екстракти за контрол нивата на кортизола. Кортизолът е катаболен хормон отделян от надбъбречните жлези. Често е наричан и хормон на стреа защото нивата му значително нарастват след физически и емоционален стрес. Всъщност този хормон е много повече от индикатор за нивото на стрес в организма, той е и много важен за почти всички функции на човешкото тяло. Недостиг или излишък от този хормон може да доведе до сериозни проблеми в тялото. При нормални обстоятелства нивата на кортизол са най-високи сутрин между 6 и 8 часа, а през деня постепенно намаляват и достигат най-ниска стойност към полунощ.


    

   Една от съставките е екстракт от KSM-66® Ashwagandha.
    
   Ашваганда идва от аюрведа, традиционната медицинска система от Индия. Известна от векове като адаптогенна билка, която помага на организма да се адаптира успешно към стресови ситуации. Корените са основната част от растението, които се използват терапевтично. KSM-66® Ashwagandha е създаден чрез процес, разработван 14 години. Това е екстрактът с най-висока концентрация на световния пазар днес, който е съставен само с корените на растението ashwagandha. Той се произвежда чрез първия процес на екстракция, основан на принципите на „зелената химия“, без да се използва алкохол или други химически разтворители. KSM-66® Ashwagandha е клинично доказано, че: спомага за намаляване на стреса, безпокойството, нивата на кортизола; помагат за насърчаване на подобрена памет и когнитивна функция; спомагат за повишаване на издръжливостта, силата, мускулния размер и степента на възстановяване на мускулите помагат за поддържане на пиковите сексуални качества при мъжете и жените и тестостерона при мъжете. KSM-66® Ashwagandha е най-висококачественият корен екстракт с най-висока концентрация, наличен на пазара. Ефикасността на билката на ашваганда произлиза от сложна комбинация от активни съставки, главно алкалоиди като чатанин, сониферин и тропин, наречени whitanolides. Само KSM-66® Ashwagandha е стандартизиран до най-високия процент на whitanolides на пазара днес,> 5% чрез HPLC, получени само от корените на растението. KSM-66® Ashwagandha се поддържа от няколко клинични изпитвания. Една от тях, публикувана в Индийския вестник за психологическа медицина, показа, че KSM-66® Ashwagandha постига значително значително намаляване на стреса и тревожността и нивото на серумния кортизол (28% намаление).
    
   Друга основна съставка в тази формуа е Фосфатидилсерин, който притежава забележителни качества на когнитивно ниво. Този фосфолипид се счита за способен да намали кортизола в кръвта до 20%. Той също така позволява по-ефективна комуникация между невроните, улесняваща проводимостта на нервните импулси, което води до по-ефективна нервно-мускулна система. Няколко проучвания потвърждават способността му да увеличава уменията за памет и да предизвика състояние на релаксация и спокойствие.
   VitaColine® на Balchem. VitaColine® е най-добрият източник на холин, пригоден за най-високите стандарти, за да осигури съответни и убедителни ползи за здравето. Считан за световен лидер в холин, VitaCholine® отдавна е признат за качествен избор за използване в хранителните добавки. Холинът е основно хранително хранително вещество. Подпомага сърдечно-съдовото здраве, нормалната чернодробна функция и метаболизма на мазнините, улеснява здравословния метаболизъм и помага на мозъка да изпраща по-бързи съобщения в цялата нервна система. VitaCholine® е сертифициран проект без ГМО и е първият и единствен холин, който постига статута на USP Verified Dietary Ingredient. Също така отговаря на няколко важни индустриални стандарти като най-актуалната монография на USP (United Pharmacopeia), най-актуалната монография на FCC (Food Chemicals Codex), кошер и халал и отговаря на изискванията на Калифорния Prop 65.Coline участва в синтеза на невротрансмитер ацетилхолин, който е необходим за правилната функция на парасимпатиковата нервна система. Ацетилхолинът участва и в други съществени процеси като: забавяне на сърдечната честота, стимулиране на секрецията на слюнчените жлези, както и стимулиране на секрецията на стомаха и панкреаса. Този невротрансмитер също така подпомага чревната перисталтика, както и всички общи храносмилателни функции. Холинът е жизненоважен и за целостта и плавността на клетъчните мембрани, тъй като той функционира като прекурсор на фосфолипид фосфатидилхолин. Холинът и бетаинът също допринасят за нормалната сърдечно-съдова функция, противодействайки на ефектите на хомоцистеина, което е свързано с повишен риск от сърдечно-съдови проблеми като атеросклероза. Холин поддържа нормална чернодробна функция чрез ролята, която играе в метаболизма на мазнините. Черният дроб произвежда VLDL, липопротеини с много ниска плътност, като начин за изнасяне на мазнини от черния дроб за съхранение или мускули за незабавно превръщане в енергия. VLDLs се състоят от вътрешна сърцевина от липиди и външен слой фосфолипиди. Като предшественик на фосфолипид фосфатидилхолин, свободният холин е необходим суров материал, за да се получи VLDL. Без адекватни нива на свободен холин, транспортът се забавя и мазнините ще започнат да се натрупват в черния дроб. Според няколко проучвания холинът има способността да предотврати увреждане на черния дроб (хепатопротективни свойства), които могат да бъдат причинени от хепатотоксични (увреждащи чернодробните клетки) лекарства, както и от противовъзпалителни и кардиозащитни средства. Адекватен прием на холин ще доведе до намаляване на концентрациите на възпалителни маркери и концентрации на възпалителни цитокини, и двете от които участват в процеса на възпаление.
   И накрая, CORTI OFF + съдържа витамин В6, който участва в синтезните реакции на много невротрансмитери, включително серотонин, известен със своите положителни ефекти върху настроението. Той също така играе роля в метаболизма на триптофан, предшественик на серотонина и мелатонина, който подобрява съня.

   4+ Nutrition
   4+1022

   Конкретни референции

   В следната категория има още 16 продукта: