За да направим използването на www.megazob.com по-лесно и удобно, използваме бисквитки.
Научете повече: Политика за Поверителност

   GENIUS COLLAGEN-X5 Liquid 500ml
   GENIUS COLLAGEN-X5 Liquid 500ml
   GENIUS COLLAGEN-X5 Liquid 500ml

   GENIUS COLLAGEN-X5 Liquid 500ml

   43,00 лв.
   вкл. ДДС
   Без данък

   COLLAGEN-X5 ОТ GENIUS NUTRITION®

   Вкус :
   Брой:

   Подобрява здравето на кожата, ноктите и косата!
    

   Колаген за кожа? С право се счита за колаген номер едно. С годините производството на колаген намалява - случва се докато четете това! Ще го забележите физически: по-отпусната кожа, повече бръчки и по-малка еластичност. Повишаването на нивата на колаген могат да помогнат на кожата ви да изглежда по-стегната, да увеличи гладкостта й и да й помогне да се обнови и възстанови нормално.

    

   Двойно слепите, плацебо-контролирани проучвания, изследващи свойствата на колагена срещу застаряването са установили, че 2.5-5 грама хидролизат, използван сред жени на възраст 35-55 години веднъж дневно за осем седмици, значително е подобрило еластичността, влажността, трансепидермалната загуба на вода (сухота) и грапавостта на кожата, като при всички е имало малки или никакви странични ефекти. Това прави колагена една от най-добрите естествени съставки, подходящи за грижа за кожата.

    

   Ползите от колагенът също така включват намаляване на целулита и стриите. Когато кожата загуби еластичността си в резултат на намаления колаген се появява друг страничен ефект: по-видим целулит. Тъй като кожата ви вече е по-тънка, целулитът става по-очевиден - вече няма какво да скрие това, което се случва под повърхността. Колагенът за кожа подпомага еластичността й и намалява потенциалното й изтъняване.

    

   Намалява болката в ставите и разрушаването им.

    

   Някога чувствали ли сте, че имате "крака от кокали", които чувствате изключително сковани и които ви причиняват болка, когато се движите? Да, това вероятно е загуба на колаген, който показва лошата си страна. Това е така, защото когато загубим колаген, нашите стави и връзки започват да се движат по-затруднено, което води до скованост, подути стави и други.

    

   С подобната си на гел, гладка структура, която покрива и държи костите ни заедно, колагенът ни позволява да се движим плавно и без болка. Разгледайте приема на колаген като смазване на панта на стара врата: той помага на ставите ви да се движат по-лесно, намалява болката, често свързана със стареенето и дори намалява риска от влошаване на ставите. Не е изненадващо, че скорошно проучване установи, че колагена е ефективно лечение на остеоартрит и други болки и смущения.

    

   Изследователи от медицинския център на Харвард "Бет Израел Диаконес" в Бостън изследваха ползите от колагена и откриха, че снабдяването с колаген тип 2 помага на пациенти, страдащи от ревматоиден артрит, чувстват облекчение от нолката, като намалява подуването в нежните стави. Друго проучване, публикувано в Международния журнал за медицински науки установява, че хората с остеоартрит болки в ставите, лекувани с колаген тип 2, показват значително подобрение в ежедневните си дейности, както катерене на стълби или сън, и общо подобрение на качеството на живот.

    

   Помага на заздравяването на пропускливите черва.

    

   Ако страдате от синдрома на пропускливите черва, състояние, при което лошите токсини са в състояние да преминат през храносмилателният ви тракт, колагенът може да бъде изключително полезен. Той помага за разграждането на протеините и успокояването на лигавицата на червата ви, заздравява увредените клетъчни стени и ги влива с лечебни аминокиселини.

    

   Най-големият храносмилателен ефект от консумацията на повече колаген е, че той помага за образуването на съединителна тъкан, която "запечатва и лекува" защитната лигавица на стомашно-чревният тракт. Днес ние знаем, че много болести могат да бъдат причинени от възпаление или раздразнение, произтичащо от нездравословно черво. Лошо състояние на червата - включително и промени в микробиомата на червата и пропускливостта на лигавицата в червата - позволява на частиците да попаднат в кръвообращението, където могат да задействат възпалителни процеси (от там идва и името синдром на пропускливите черва).

    

   Проучванията са установили, че при пациенти с възпалително заболяване на червата, серумните концентрации на колаген са понижени. Тъй като аминокиселините в колагена изграждат тъкан, която очертава дебелото черво и стомашно-чревният тракт, подхранването с колаген може да помогне за лечение на стомашно-чревни симптоми и разстройства, включително синдром на пропускливото черво, синдром на раздразнените черва, киселинен рефлукс, болест на Крон и улцерозен колит. В допълнение към лекуването на пропускливите черва, колагенът помага и за абсорбирането на вода в червата, като позволява на нещата свободно да напускат тялото.

    

   Подсилва метаболизма, мускулната маса и енергията.

    

   Увеличаването на колагена може да помогне са подсилване на метаболизма, чрез добавяне на мускулна маса към вашето тяло и ви помогне при преобразуването на основни хранителни вещества. Една от най-важните роли на глицина е подпомагането на формирането на мускулна тъкан чрез превръщането на глюкозата в енергия, която после захранва мускулните клетки. И запомнете, че поддържането на мускулна маса е от решаващо значение с напредването на възрастта, тъй като помага за поддържане на правилна стойка, за здравето на костите и изгарянето на повече калории от мазнините. Когато консумирате колаген, можете да се възползвате и от консумацията на витамин C за да се уверите, че тялото ви ще може да конвертира колагена в използваем протеин. Това може да започне възстановяването на източника на вашата енергия или жизненост.

    


   УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА

    

   ➠ Приемайте 15 ml на ден сутрин, след закуска.

    

   Съхранявайте на хладно място без светлина. След отваряне поставете в хладилника. Използвайте в рамките на 2 месеца след отваряне.

    

    Не приемайте добавката ако сте бременна или кърмите. Дръжте далеч от деца. Тази хранителна добавка не бива да се използва като заместител на разнообразната и балансирана диета. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Да се употреби преди посочената дата на опаковката. Съхранявайте на хладно и сухо място.

   GENIUS NUTRITION
   gen33

   Конкретни референции

   В следната категория има още 16 продукта: